Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> Wysiwyg builder i galeria flash- Help

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Wysiwyg builder i galeria flash- Help Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
Piotras
PostWysłany: Czw Lut 08, 2007 5:01 pm    Temat postu: Wysiwyg builder i galeria flash- Help Odpowiedz z cytatem

Nowy

Witam wszystkich,
to moj pierwszy post z problemem w budowie pierwszej strony , a wiec jestem mocno zielony. Robie stronke w tytulowym programie i na jednej z podstron potrzebuje wstawic galerie we flashu (sciagniety gotowiec a w nim html, pliki swf xml i js) i nie wiem jak, kombinowalem na rone sposoby i nic z tego. Podstrona jest prosta jako tlo jest obraz gif i ma byc tylko galeria. Poprosze o wskazowki jak wstawic galerie na strone
Dziekuje i pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 1:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

prawde mowiac to kompletnie nie wiem o co chodzi..

co ma do tego w jakim programie to robisz? jaka galerie flash?
matheus
PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 8:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moderator

dokladnie jezeli chcesz otrzymac dobra odpowiedz to pisz jak najwiecej szczegolow...
Pozdrawiam

| Sopot | | Lębork
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ghosti
PostWysłany: Nie Lut 11, 2007 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

trudno sie nie zgodzic Wink
Pablo
PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 8:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Przepraszam że się wtrącam, ale pozwolę sobie coś zasugerować. Jeśli jesteś "zielony w te klocki" proponuję Ci nie bawić się w żadne wysiwig. Jeśli myślisz o zajęciu się pisaniem stron www na poważnie, czy chociażby chciałbyś zrobić stronę dobrą zacznij po prostu od nauki języka html. Nie chcę Cię urazić, ale programy typu wysiwig są dla przysłowiowej "pani jadzi" - prostej sekretarki, która wie jak włączyć komputer, a wzywa informatyka kiedy wysunie się tacka cd-rom. Co prawda jest kilka programów tego typu, które dość dobrze wstawiają kod, ale jest to mniejszość. Dla przykładu ms publisher najprostszą stronę www uzbroi w 1000 linijek śmieci zanim wstawi znacznik body. Co z tego, ze wygląda to na coś niezłego (no powiedzmy przeciętnego) jak w kodzie masz sam syf.

Moja propozycja:

Poczytaj o html, css, zaopatrz się w jakiś edytor html (edHTML, WebSitePRO lub coś w tym rodzaju, ale w żadnym wypadku nie pisz stron w notatniku windowsowskim). Jeśli czegoś nie rozumiesz zawsze możesz zadać konkretne pytanie na forum. Nawet jeśli Twoja strona nie będzie spełniać Twoich oczekiwań gwarantuję Ci, że satysfakcja z tego, co będziesz robił będzie z każdym razem co raz większa. Pamiętaj, że nie od razu Kraków zbudowano - potrzeba trochę cierpliwości i ogrom zapału, ale nie słomianego Wink to na początek wystarczy

Jeżeli oczekiwałeś innej odpowiedzi, np bardziej ukierunkowanej na Twój problem to muszę powiedzieć, że takiej ja Ci nie udzielę i zapraszam na www.google.pl w celach poszukiwań kursu lub tutoriali do Twojego programu. Ja osobiście WYSIWIG omijam z daleka, a posta napisałem w nadziei, że zaczniesz iść od nowa w tym samym kierunku, ale właściwą drogą. Pozdrawiam
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> Wysiwyg builder i galeria flash- Help
Skocz do: