Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z target="_blank"

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Problem z target="_blank" Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
Renia
PostWysłany: Czw Lut 15, 2007 8:31 pm    Temat postu: Problem z target="_blank" Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 10

Witam
Znalazłam w sieci ciekawe menu rozwijane ,jest to skrypt Java.Problem w tym ze nie potrafię go skonfigurowac tak aby podstrony otwierały sie w osobnym oknie.
Kiedy próbuję dołożyć target="_blank" wogóle sie nie rozwija.Może ktoś by zerknął na to bo sama chyba nie dam sobie rady.
Wklejam częśc skryptu gdzie konfiguruje się linki -cały skrypt (6,83KB)
można pobrac tu
http://www.swmarek.qs.pl/java/skrypty/menu/kontekst1/skrypt.zip

<!--

NS4 = (document.layers);
IE4 = (document.all);
ver4 = (NS4 || IE4);
isMac = (navigator.appVersion.indexOf("Mac") != -1);
isMenu = (NS4 || (IE4 && !isMac));

function popUp(){return};
function popDown(){return};

if (!ver4) event = null;


if (isMenu) {
menuVersion = 3;

menuWidth = 150;
childOverlap = 50;
childOffset = 5;
perCentOver = 10;
secondsVisible = .7;

fntCol = "#FFCC00";
fntSiz = "10";
fntBold = true;
fntItal = false;
fntFam = "Verdana, Tahoma";

backCol = "#3333FF";
overCol = "#66FFFF";
overFnt = "#FF0099";

borWid = 2;
borCol = "#FF0099";
borSty = "solid";
itemPad = 3;

imgSrc = "strzalka.gif";
imgSiz = 10;

separator = 1;
separatorCol = "#FF0099";

isFrames = false; // <-- IMPORTANT for full window
navFrLoc = "left"; // <-- display. see below

keepHilite = true;
NSfontOver = true;
clickStart = false;
clickKill = false;
}

arMenu1 = new Array(
"",
"","",
"","",
"","",
"","",
"STRONA1","strona1.htm",0,
"STRONA2","strona2.htm",0,
"STRONA3","strona3.htm",0,
"STRONA4"," ",1
)

arMenu1_4= new Array(
"PODSTRONA4","podstrona4.htm",0,
"podstrona4a","podstrona4a",0
)

//-->


Ostatnio zmieniony przez Renia dnia Sob Lut 17, 2007 7:34 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 11:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

watpie by mi to cokolwiek rozjasnilo, ale w ktore miejsce probujesz wstawic znacznik target?
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Renia
PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 10

Wkleiłam skrypt jeszcze raz po przykładowym skonfigurowaniu.
Target wstawiam np. tak "STRONA3","strona3.htm"target="_blank">,0,
chociaż "przećwiczyłam już chyba wszystkie mozliwości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 1:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

moze jutro zerkne jak znajde chwilke..
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Renia
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 10

Zapomniałam dodać że skrypt nie działa w Firefoxie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 1:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

to troche bez sensu umieszczac menu, ktore nie bedzie dzialac pod jedna z 3 liczacych sie przegladarek, menu to wazny element strony, ale to tylko moje zdanie..
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Renia
PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 10

Dowiedziałam się o tym niedawno ,na razie nie mogę znaleźć takiego które by działało we wszystkich przeglądarkach a zależy mi żeby bylo rozwijane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
matheus
PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 11:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moderator

Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 487
Skąd: 3 Miasto

no dokladnie ... jak skrypt nie bedzie dzialal w FF to ktos kto bedzie wlasnie z niego wchodzil specjalnie nie zmieni przegladarki zeby obejrzec twoja strone Wink
_________________
A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.

| Sopot | | Lębork
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Renia
PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 10

stat 4you pokazuje ze firefox ma zaledwie 3%przegladających moją stronę,dla nich mam drugą wersję indexu - zrobiłam Print screen rozwinietego menu i podłożyłam odnosniki.Wiem że to jest troche bez sensu i chyba rzeczywiście poszukam innego skryptu.Jednak z ciekawości i w celach edukacyjnych chetnie dowiedziała bym się w jaki sposób ten skrypt skonfigurowac(w koncu tyle czasu nad nim przesiedziałam)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

niestety moja znajomosc javy jest szczatkowa, nawet nie bede sie zabieral, chyba, ze na "weekendzie" someday..
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
prz3kus
PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 10:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ziomek

Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 124
Skąd: Ze wsi, a co? :>

Po:
1. szacunek dla autora tego menu
2. poszukaj innego menu w google gwarantuje Ci wiele lepszych rozwiązań
3. jak wstawisz w tym roku w tą tabele kod HTML masz u mnie piwo Smile
4. jeżeli bardzo się upierasz nad tym kodem pobaw sie lepiej tym drugim plikiem prubująć dodać otwieranie nowych okienek przez JAVE w jakiejś funkcji (jednak przywołuje do punktu 2 ) Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
matheus
PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 10:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moderator

Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 487
Skąd: 3 Miasto

w javie czy w java scripcie...
Renia chyba cos z tym 3% stat4u przesadzil moglbym sie zalozyc ze owiele wiecej odwiedza twoja strone z FF
ps. podaj link do strony
_________________
A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.

| Sopot | | Lębork
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ghosti
PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

wg statystyk dla polskich witryn opracowanych przez ranking.pl..

30.I.2007 - 5.II.2007 6.II.2007 - 12.II.2007 13.II.2007 - 19.II.2007
MSIE 6.x 55.5% 54.3% 53.9%
Firefox 2.x 15.8% 16.6% 17.0%
Firefox 1.x 12.7% 12.4% 12.0%
MSIE 7.x 6.0% 6.8% 7.3%
Opera 9.x 5.4% 5.4% 5.4%
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z target="_blank"
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group