Autor |
Wiadomość
|
jarmiar |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
NOTEPAD ++ i FRONTPAGE najlepsze edytory!!!!
polecam!
design robię we frontapge a kodowanie php w notepad ++
pozdr  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 12:00 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
jarmiar napisał: |
polecam!
pozdr  |
nie watpie, ze frontpage to obecnie najlepszy program graficzny, natomiast kodowania php nie mozna w nim uzyskac, gdyz to umozliwi nam notepad ++ _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
dulek |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 2:41 pm Temat postu: YOYOYOYOYO |
|
|
Wioślarz
|
Siemka!
Ja od jakiegoś, już dłuższego czasu urzywam adHTML i frontPage. Są super. Na prawdę werto je mieć. Polecam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
matheus |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
ja polecam Pspad editor ma masowe znajdywanie slowek w katalogu.. i inne przydatne gadzety Pozdrawiam _________________ A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.
| Sopot | | Lębork |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 3:00 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
ghosti napisał: |
jarmiar napisał: |
polecam!
pozdr  |
nie watpie, ze frontpage to obecnie najlepszy program graficzny, natomiast kodowania php nie mozna w nim uzyskac, gdyz to umozliwi nam notepad ++ |
dla mnie te programy są najlepsze!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Skr3czu |
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Młodzieniec
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pablo |
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
ghosti napisał: |
nie watpie, ze frontpage to obecnie najlepszy program graficzny, natomiast kodowania php nie mozna w nim uzyskac, gdyz to umozliwi nam notepad ++ |
Własnym oczom nie wierzę frontpage - macie na myśli ten "produkt" microsoftu? Ta nazwa mi się tylko z nim kojarzy. Więc po pierwsze nie jest to program graficzny. Jest to wysiwig. I żaden najlepszy tylko wręcz jeden z najgorszych. Najlepszym wysiwig'iem można nazwać dreamweaver, ale to jest kombajn. Obsłuży html, asp, cgi, php, pokaże to wszystko graficznie, pozwoli stosować różnorodne konwencje i kosztuje furmankę pieniędzy. Zgadzam się z jednym z forumowiczów, który napisał, że każdy, kto śmie się nazywać webmasterem po prostu musi znać html. Przepraszam, że to powiem, ale "webmaster" używający frontpage nawet z czystej wygody nie jest dobry. Dlaczego? Frontpage wsadza w kod masę niepotrzebnych śmieci. Zaprzęga JS to takich drobnostek jak hover, który można uzyskać prostymi znacznikami CSS. Robi w kodzie taki bałagan, że trudno jest później stronę do porządku doprowadzić. Próżno szukać w kodzie zgodności z W3C, jakiejkolwiek semantyki, hierarchii i tym podobnych, istotnych rzeczy. To chyba wytłumaczyłem. Ja od dawien dawna używam WebSitePRO. Polski, darmowy program wspomagający tworzenie stron www. Koloruje składnię, domyka znaczniki, ma wbudowany validator, wspiera JS, PHP i inne języki programowania. Jest bardzo prosty w obsłudze i czytelny. Ma wbudowanego klienta FTP. Nie ingeruje w kod. Posiada sporo przydatnych funkcji. Jak najbardziej go mogę polecić. Żaden inny program nie jest dla mnie tak przyjazny jak WSP. Wystarczy argumentów?
P.S. Ghosti "kodowanie php" uzyskasz wszędzie. Wszystko sprowadza się do wpisania kodu, a więc tam, gdzie możesz go wpisać tam go uzyskasz, a że FP nie wspiera PHP to inna sprawa  _________________ :p |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 9:23 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pablo |
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Nie miej mi za złe wypowiedzi. Jestem userem forum od godziny. Nie znam Waszego doświadczenia nie chcę też nikogo obrażać ani podważać jego wiedzy. Napisałem jak jest tylko tyle  _________________ :p |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 12:09 am Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
banderas |
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 12:09 am Temat postu: OpenOffice.org Writer/Web |
|
|
Nowy
|
OpenOffice.org Writer/Web. wiswing ale z naciskiem na optymalizacje kodu, prosty w obsłudze, generuje prosty czytelny kod, dobry dla początkujacych do nauki i do uzytku prof przyspieszenia pracy. Czasem zaskakuje prostotą wygenerowanego pliku html.
Jakie są wasze opinie na temat OO W/W?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 4:04 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
cancer |
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Jak robiłem pierwszą stronę, to zaprzęgałem do roboty FrontPage, CoffeCup, Dreaweaver, a przy kolejnej stronie wrzuciłem sobie extreme-fusion, wlączyłem notatnik i sobie poprzerabiałem jak mi się podobało i chodziła bardzo ładnie aż serwer nie padł.
Ale przyznam, że nawet jako początkujący nie siadałem chetnie do FrontPage, a teraz go używam tylko do porównywania kolorów z ekranu z plikiem css. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|