Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> [WEBAUCTION]Proszę o popmoc w instalacji skryptu na stronie

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [WEBAUCTION]Proszę o popmoc w instalacji skryptu na stronie Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
rico
PostWysłany: Sro Sty 04, 2006 8:03 pm    Temat postu: [WEBAUCTION]Proszę o popmoc w instalacji skryptu na stronie Odpowiedz z cytatem

Nowy

Proszę o popmoc w instalacji skryptu na stronie PHP.Wgralem skrypt WEBAUCTION i nie umiem go aktywować ani skonfigurować.
W tej chwili strona wygląda tak
[url] www.bazar72.webpark,pl[/url]
Dla bardz życzliwego udosęonię kody dostę pu do strony żeby mógl spróbować swoich sil
na menadżerze plików.proszę o pomoc Plisssss. Crying or Very sad [/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Admin
PostWysłany: Czw Sty 05, 2006 6:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Pierwsza sprawa to sprawdz czy masz możliwość korzystania na webparku z PHP i MySQL

Druga sprawa, sprawdz czy ustawiles CHMOD'y. Jeśli nie, artykul znajdziesz w dziale ARTYKULY na www.webpc.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
intreco
PostWysłany: Pią Sty 13, 2006 11:53 pm    Temat postu: instalacja webauction Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Mam ten sam problem. mam instrukcję jak instalować ale po niemiecku
ściągnięta z ze strony www.webauction.de.vu Jeśli przetłumaczysz i podzielisz się to mogę udostępnić.Jest to jedna strona .
kontakt ze mną na gg 5775716
mam też gotowe po polsku phpauction www.intreco.xtp.pl/v/ Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Admin
PostWysłany: Sob Sty 14, 2006 12:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Kolega rico nie odzywa sie, wiec nie wiem do czego doszedl. Sadze, ze nie ma dostepu do MySQL.

intreco... podaj adres url, gdzie probujesz zainstalowac webauction, zobacze jakie bledy wyskakuja...
Powrót do góry
intreco
PostWysłany: Sob Sty 14, 2006 5:43 pm    Temat postu: Problem z konfiguracją Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

www.intreco.xtp.pl/ag/agg
tak wygląda.
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Sob Sty 14, 2006 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Kod:

Warning: main(/home/intreco/public_html/ftp.intreco.xtp.pl/includes/passwd.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php on line 53

Warning: main(): Failed opening '/home/intreco/public_html/ftp.intreco.xtp.pl/includes/passwd.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php on line 53

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php:53) in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/sessions.inc.php on line 190

&

Kod:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/intreco/public_html/ag/agg/index.php on line 304

Masz coś zle ustawione w config.
Której zmiennej przypisałeś wartość "ftp.intreco.xtp.pl" ?
zamiast "ftp.intreco.xtp.pl" wpisz nazwe katalogu, w którym umiesciles skrypt
Powrót do góry
omx16
PostWysłany: Pon Lut 06, 2006 12:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

No dobrze miałem tutaj zadawać kolejne pytania więc co mam poprawić...? Może pan admin naprzykład jak znalazłby chwilke czasu napisał instrukcję instalacji tego skryptu było by łatwiej:D po co mówic każdemu i pomagać jak każdy mógłby zobaczyc sam jak zainstalować, a pozatym nigdzie nie polsku instrukcji natemat tego skryptu nie znalazłem, dzieki temu strona mogłbybyć częściej odwiedzana, jeżeli uda mi się skonfigurowac poprawnie moja aukcje napewno dodam reklame tej strony, dużo przydatnych skryptów i wogole dobrze wykonana Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
intreco
PostWysłany: Pią Lut 17, 2006 1:24 pm    Temat postu: A teraz wygląda tak Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Admin napisał:
Kod:

Warning: main(/home/intreco/public_html/ftp.intreco.xtp.pl/includes/passwd.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php on line 53

Warning: main(): Failed opening '/home/intreco/public_html/ftp.intreco.xtp.pl/includes/passwd.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php on line 53

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/config.inc.php:53) in /home/intreco/public_html/ag/agg/includes/sessions.inc.php on line 190

&

Kod:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/intreco/public_html/ag/agg/index.php on line 304

Masz coś zle ustawione w config.
Której zmiennej przypisałeś wartość "ftp.intreco.xtp.pl" ?
zamiast "ftp.intreco.xtp.pl" wpisz nazwe katalogu, w którym umiesciles skrypt

Na bazie skryptu aukcyjnego zrobiłem serwis ogłoszeniowy. www.bazar.intreco.xtp.pl
Co o nim sądzicie?
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Pią Lut 17, 2006 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dobrze Ci to wyszlo, zmien troche oprawe graficzna

PS: Oceny stron to nie ten dział
Powrót do góry
rico10
PostWysłany: Pią Mar 03, 2006 9:44 pm    Temat postu: instalacja skryptu php Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Przepraszam za milczenie,ale miałem wyjazd 2 miesiące.Powracam do tematu.prosząc o pmoc.Zinstalowałem skrypt webauktion i nie mogę ustawi scieżki do bazy danych.Strona przeniesiona na http://www.tele2.za.pl/
Tylko proszę o wyjaśnienie proste jak zielonemu w tych sprawach bo tak jest .piękne dzięki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Admin
PostWysłany: Pią Mar 03, 2006 10:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

http://www.webpc.pl/forum/viewtopic.php?t=153

O tym juz bylo. Wyzej podalem link do instrukcji instalacji
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> [WEBAUCTION]Proszę o popmoc w instalacji skryptu na stronie
Skocz do: