Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> jak skasować "powered by..."

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 jak skasować "powered by..." Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
wojtas_p5n
PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 11:41 am    Temat postu: jak skasować "powered by..." Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 2

Na dole strony widnieje napis powered by cos tam costam
I chciałbym to skasować
edytuje plik info w folderze public_html
i także plik info w folderze view

kasuję linijkę "Powered by <a href="http://rafaelgrey.xon.pl"><a2>R&G Design Studio</a2></a>" a to i tak jest

obojetnie co wywale z tego pliku czy zmodyfikuję to i tak wszystko zostaje to samo mimo ze plik jest zmodyfikowany
jak to usunąć??

Już nie mam pojęcia;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 12:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

W pliku index gdzieś na dole...musi być. No chyba, że nazwa (z URL'a wskazuje na inny plik). Nie zapomnij później wrzucić na serwer.

PS: Wiesz, że usuwając ten napis łamiesz prawa autorskie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
matheus
PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 9:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moderator

Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 487
Skąd: 3 Miasto

takich rzeczy się nie usuwa, nie po to ktoś robił to żebyś ty teraz sobie przywłaszczył szablon i nawet nie zostawił odnośnika
_________________
A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.

| Sopot | | Lębork
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
magnesik
PostWysłany: Pon Mar 05, 2012 11:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 45

A czemu miałbyś usuwać to? Przecież to ukłon w stronę firmy, która stworzyła skrypt..
_________________
Skuteczne pozycjonowanie? Adwords + precle + zaplecze + adder.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
portalelk
PostWysłany: Nie Cze 03, 2012 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 03 Cze 2012
Posty: 17

w głównym htmlu musi być
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karina
PostWysłany: Czw Sty 23, 2014 9:20 pm    Temat postu: Footer Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 23 Sty 2014
Posty: 6
Skąd: Wrocław

Rozejrzyj się za plikiem "Footer", lub coś w ten deseń. Tam powinieneś to znaleźć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wojtaskD7p
PostWysłany: Sob Lut 01, 2014 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Lut 2014
Posty: 6

Nie polecam usuwania tego. To jak usuwać podpis z obrazu artysty Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wiolafasolalC1
PostWysłany: Pon Lut 03, 2014 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 5

Mam nadzieję, że ci się nie udało.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
opieka-br
PostWysłany: Czw Lut 06, 2014 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 30 Sty 2014
Posty: 6
Skąd: Choczewo woj. Pomorskie

nie wnikam w to czy jest to legalne czy nie ale w htmlu jest tak ze jak coś skasujesz to pewnie twoja strona lekko przesunie Ci się w dół - skoro jest to stopka - napis znajduje się na samym dole i samo przesunięcie nie spowoduje żadnych zauważalnych strat
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
krzychmechWe6
PostWysłany: Pią Lut 07, 2014 2:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 07 Lut 2014
Posty: 5

Jak zrobiłeś wszystko, co CI mówili, to nie ma rady, musisz wszystko przejrzeć od początku, może opuściłeś gdzieś linijkę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
katowicek
PostWysłany: Wto Paź 14, 2014 1:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 17 Lip 2014
Posty: 6
Skąd: Katowice

To zalezy jaki skrypt - zależnie od skryptu będzie to w innym miejscu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
gregoryston
PostWysłany: Sro Lis 19, 2014 12:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 19 Lis 2014
Posty: 5
Skąd: Warszawa

katowicek napisał:
To zalezy jaki skrypt - zależnie od skryptu będzie to w innym miejscu


Dokładnie

jednak przeważnie bezie to poiki odpowiedzialny za wyświetlanie stopki - najczęściej - footer
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> jak skasować "powered by..."
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


gabloty aluminiowe, wiaty kroll, aquai
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.