Autor |
Wiadomość
|
mieciu_kaloryfer |
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 8:37 pm Temat postu: ile za zrobienie strony? |
|
|
Nowy
|
Witam
Mam pytanie:
Kumpel poprosil mnie o zrobienie stronki do jego nowo powstajacej firmy.
No i mam problem bo nie wiem ile sobie za cos takiego policzyc (nigdy nie bralem za to kasy).
Niestety narazie mało wiem na temat tego jak ma wygladac ta strona, ale na pewno nie bedzie to nic trudnego i skomplikowanego, pewnie jakieś bajery we flashu i cos w php a reszta to pewnie tak samo jak inne strony firm.
Zdaje sobie sprawe ze jest to sprawa dość indywidualna i cieżko jest powiedziec ile to może kosztowac ale moze macie jakieś "wzory" ile bierzecie za to, a ile za co innego, albo chociaz jaki rząd wielkość.
Chodzi o to ze jak sie z nim spotkam on mi powie co chce i zapyta ile wezme za zrobienie czegos takiego, a ja nie mam pojecia czy powiedziec: piwo, zgrzewke czy 500zl ???
Będe wdzieczny za kazda podpowiedz
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
MaRio |
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Admin strony i forum
|
Więc tak, nie wiem czy dobrze Pana zrozumiałem.
Otóż nie wiem jakie ma pan umiejętności - a cena zależy od umiejętności i estetyki strony i ogólnie wyglądu - ciężko mi to doradzać.
Po drugie nie ma jakiś sztywnych granic - jak w sklepie że za chleb 1,30 a za mleko 2,50! Do każdego projektu podchodzi się indywidualnie!
A po trzecie nie widziałem projektu więc nie mogę go wycenić _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych.
Ostatnio zmieniony przez MaRio dnia Pon Lis 27, 2006 6:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin |
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Admin strony i forum
|
Moim zdaniem...
projekt graficzny strony z pocieciem 125-300zł
skrypty PHP:
formularz - od 40zł
liczniki - od 50zł
logowanie userow - od 100zł
To takie podstawowe. Nie wiem jak to zrobisz, ale jesli chcesz mu napisac malego CMS-a to mozesz liczyc od 300zł minimum (zalezy jaki)
O flashu sie nie wypowiem bo nie wiem o jaki dokladnie chodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
jarmiar |
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Pomocnik
|
ja rozszerzę.
1. Strona w HTML-u (do 3 podstron) - 100zł
2. Strona w HTMLU (od 10 do 50 podstron) + zaawansowana grafika - 300zł
3 Strona w PHP + logowanie + grafika + obsługa bazy danych - 500
4. Zaawansowany CMS - od 700 do 2000zł
na tym można zrobić całkiem niezły biznes
pozdr |
|
Powrót do góry |
|
|
MaRio |
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Admin strony i forum
|
Co to za cennik ja za kilogram mąki płacę więcej... za taką kasę to większośc grafików nie będzie chciała z Tobą gadać... a co dopiero coś zrobić, a do tego klient będzie chciał 20 poprawek a najlepiej 50 i to oczywiście w cenie więc niech się nie dziwi że projekt nie kosztuje 300zł!
Najpierw przedstawi nam wizję taką za dwa dni gdy już mamy gotowe całkowicie ją zmieni, że praktycznie zaczynamy od nowa itd. itd. I to całe zamieszanie za 300zł no sory nie wiem jakby się czół twoj Ojciec gdyby zarabiał na miesiąc 300zł! Dla większości grafików to chleb powszedni - nie sprzedadzą nie zarobią! _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
lucasnet |
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Wioślarz
|
Dokladnie. 300zl w gore kosztuje sam projekt + wyciecie. Mowimy to o dobrym projekcie. Jesli dochodzi flash php i to wszystko na wysokim poziomie to ponizej 2-3k nie ma co liczyc |
|
Powrót do góry |
|
|
zuzapli |
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 9:30 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Podpisuję się pod pytaniem. 300zł za sam projekt? |
|
Powrót do góry |
|
|
zielony_guzik |
Wysłany: Czw Lip 18, 2013 5:29 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Jeżeli chciałbym postawić sklep internetowy z 3 podgrupami produktów, chodzi o ubrania: koszulki, spodnie i obuwie. Jaki mógłby być przewidywany koszt takiej usługi? |
|
Powrót do góry |
|
|
maksymilian123 |
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 9:38 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Ile za kosztowałoby postawienie stronki na jakimś darmowym cmsie - wordpres albo joomla? |
|
Powrót do góry |
|
|
fikkol |
Wysłany: Pon Wrz 08, 2014 11:44 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
to zależy co chcesz tam mieć - cena od 100zł na początek _________________ Życie płynie, płynie, plynie |
|
Powrót do góry |
|
|
johnnorton |
Wysłany: Pon Lut 21, 2022 10:36 am Temat postu: |
|
|
Wioślarz
|
Ja wolałbym zlecić to profesjonalnej firmie. Tak jestem w stanie przewidzieć jaki będzie efekt finalny i jakie będą koszty. _________________ Łączy nas pasja motoryzacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|