Autor |
Wiadomość
|
Lewand |
Wysłany: Sro Kwi 27, 2005 11:36 am Temat postu: |
|
|
Moderator
|
Ja jeszcze bym dodał moim zdaniem najlepszy z tych wyżej wymienionych PSpad'a. Co można o nim powiedzieć, napisze tak: nic dodać nic ująć
I tak zbaczając trochę z tematu, moim zdaniem doświadczeni webmasterzy nie używają notatnika z powodów chyba bardzo jasnych - program nie jest stworzony do pisania stron www. Używają edytorów html.  _________________ Zapraszam na www.komputerpc.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lewand |
Wysłany: Sro Kwi 27, 2005 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
szczur napisał: |
pisze sie je jak w Delphi |
Musisz sobie zmienić ustawienia klawiszy - to jest jeden z minusów.  _________________ Zapraszam na www.komputerpc.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sro Kwi 27, 2005 3:26 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Może się trochę zdziwicie, ale ja korzystam z FrontPage. Co prawda Office jest drogi, ale nie żałuję, że wydałem na niego pieniądze. Według mnie FrontPage jest najlepszy (pewnie dlatego, że zbyt długo nie korzystałem z innych programów ). W zupełności mi wystarcza. Poznałem chyba wszystkie jego funkcje, więc jestem już przyzwyczajony :] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lewand |
Wysłany: Czw Kwi 28, 2005 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
Szczur masz racje przeglądanie w wbudowanym IE trochę wkurza ale ja zawsze mam włączone wszystkie przeglądarki i patrze jak to wygląda w kazdej.
Każdy ma swój ulubiony program. _________________ Zapraszam na www.komputerpc.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
prote |
Wysłany: Wto Maj 03, 2005 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Ja nieprzepadam za FronPage'em, bo on strasznie miesza w źródle i ciężko cokolwiek potem zanaleźć, a ja lubie widzieć jak to wygląda w źródle, w tej kwesti najlepszy jest pajączek 5.4. Jest tam zarówno tryb graficzny jak i możliwość pisania w html. Zamieszczony tam kurs html jest poprostu świetny, więc niezależnie od tego czy się zna html czy nie, można bez większych problemów z niego krzystać.
Lewand zgadzam się z toba, każdy ma jakiś swój ulubiony, bo to jest kwestia gustu _________________ Pozdro for all
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Wto Maj 03, 2005 6:37 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
To prawda, kazdy ma swój ulubiony program, moim właśnie jest FrontPage - używam go od ponad 2 lat i jestem z niego bardzo zadowolony. A mam go przez przypadek, gdyż kupiłem go wraz z PC. Więc miłe było to zaskoczenie. Wcześniej używałem jakąś wersję Pajączka ale nie mogłem się w niej połapać hehehe _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maki |
Wysłany: Czw Maj 05, 2005 2:29 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Jak kożystam z Pajączka 2000 pro na licencji (nie pirat) I uważam że pajączek jest dobrym edytorem www. Ma w sobie morzliwość podglądu, palete kolorów, szablony, i wiele innych przydatnych rzeczy.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartekmedon |
Wysłany: Nie Cze 05, 2005 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Zgadzam się z Wami wszystkimi po trochu, ale uważam że Frontpage jest naprawdę dobrym programem, jednak dorigm |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tobi |
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Jestes uzytkownikem notatnika i moim zdaniej jest najlepszy  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 2:23 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Notatnik dobry, ale wolno się w nim robi. Jeśli ktoś tworzy zwykłą www, to edytory są dobre. Jeśli ktoś tworzy przy wykorzystaniu np. PHP to notatnik góruje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remgis |
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Notatnik nie jest do robienia stron www, do robienia www służą edytory HTML. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdEk |
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 9:09 pm Temat postu: |
|
|
 Nieśmiały
|
WebSite PRO ONLY
A co do tych "pl0" co sie chwala ze w notatniku robia wszytsko to nie wiem czyms ie oni tak podniecaja... Jak chcą się męczyć z wypisywaniem kazdego tagu itp. to bardzo prosze, ale ja nie lubie tracic czasy na pierdoły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 10:29 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Tu nie chodzi o umiejętności... moim zdaniem każdy, kto śmie się nazwać webmasterem musi znać HTML.
Nie mówie, że nie korzystam z edytorów - wręcz przeciwnie - dosyć często. Jednak gdy trzeba stworzyć coś przy wykorzystaniu np. PHP to pozostaje tylko Notatnik lub EditPlus. Ten drugi bardzo mi się podoba.
Edytory dodają dużo niepotrzebnych rzeczy do kodu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vudi |
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
ja tam bawie sie w pajaku 2000, bardzo dobry wg mnie
jakos nic innego mi nie podchodzi a najnowszy pajaczek to juz wogole sie w nim gubie
hmmmm FF troche zabawy mialem z tym ale zbyt malo zeby cos duzo o tym powiedziec poprostu jakos mi nie pochodzil i nie umiem sie w tym bawic i juz
Nvu zassalem zeby obcykac co to i nie umiem sie za to zabrac podobno bdb edytor (darmowy)
poki co to nrazie tyle
pzdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
esiu |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Moim zdaniem jest super front page normalnie jak word to samo wszystko latwo sie obsuguje nim nawet dziecko by potrafilo polecam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 3:46 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
PSPad wyprzedza konkurencje o glowe (jesli chodzi o obsluge kodowania iso), bardzo funkcjonalny, nie podwiesza sie, nie ma podgladu, same plusy...
A jesli komus niepotrzebne kodowanie iso to polecam ultraedit-32 (co prawda jest w opcjach wybor dowolnego kodowania, ale z iso jakos nie bardzo mu wychodzi), naprawde mozna sie zdziwic ile ten porgram potrafi, przy tym nie traci nic z uroku notatnika, it's so powerful.. _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzesiek21 |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Kumpel
|
Według mnie najlepszym połączeniem jest FrontPage + Dreaweaver + Notatnik. W tych programach da się zrobić wszystko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cooker |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Ziomek
|
Niekoniecznie ... najlepszym i najwszechstronniejszym narzędziem do programowania pozostanie jeszcze przez wiele lat BASH . |
|
Powrót do góry |
|
 |
zaba |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 1:45 am Temat postu: |
|
|
Młodzieniec
|
Dla początkujących polecam edytor EDHTML dobry dla osob ktore zaczynaja dopiero zabawe w Html,php,mysql,css
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzesiek21 |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 11:10 am Temat postu: |
|
|
Kumpel
|
Pamiętam, że pierwszą pracę zaczynałem w Webmajsterem. Polecam go dla extra początkujących. Program zarazem ma dużo funkcji i jest prosty w obsłudze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|