|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Pixele skuteczna reklama czy kolejny niewypał ? |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
ananas |
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 4:00 pm Temat postu: Pixele skuteczna reklama czy kolejny niewypał ? |
|
|
Nowy
|
Witam wszystkich użytkowników forum chciałem poruszyć temat odnośnie dosyć ciekawej metody pozycjonowania, związanej z wynajmowaniem powierzchni reklamowej na swojej stronie tzw. Piele reklamowe zapraszam do wypowiadania się. Sam osobiście stworzyłem taką stronę i jestem na etapie jej pozycjonowania. Powiedzcie Proszę, co sądzicie na temat tej metody. W celu poszukiwania dalszych informacji trafiłem na to forum. Pozdrawiam wszystkich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 8:45 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Moim zdaniem jest to kolejny niewypal. Ostatnio wiele osob otworzylo strony z "pixelami" sadzac, ze zarobia na tym takie pieniadze, jak ich glowny, angielski (na 98%) pomyslodawca, ktory zarobil 1mln $ w ciagu kilku miesiecy.
Co rozni jego od "nastepcow"? Duza roznica jest fakt, iz to byl jego pomysl, czym przyciagnal wiele odwiedzajacych. Wiadomo, ze jesli jest cos oryginalnego, to odwiedzajacy zawsze sie znajda. kobieto :D mozna osiagnac tylko wtedy, gdy jest sie oryginalnym.
Ja bym nie wykupił reklamy z pixelami na zadnej stronie. Powstaje wowczas strona tylko z reklamami, bez zadnej tresci.
Reklame kupuje sie w serwisach, w ktorych jest podobna grupa odbiorców jak w naszym serwisie... w przeciwnym wypadku bedzie maly CTR. Google wyswietlajac reklamy rowniez analizuje kod po to, aby wyswietlic reklamy pasujace do zawartosci, tym samym zwiekszyc CTR.
Ale jesli znajdziesz odbiorcow tzn dużą ogladalność, reklama sprzedawana na Twojej stronie moze być nawet skuteczna, poniewaz ludzie wchodzac na strone, nie widza zadnej tresci i zaczynaja spogladac na reklamy. Prawdopodobnie w coś klikną...
PS: Nie pisz tak duzymi literami. Nie zmieniaj rozmiaru. |
|
Powrót do góry |
|
 |
info |
Wysłany: Sro Lip 26, 2006 11:11 pm Temat postu: odp. Pixel |
|
|
Nowy
|
Reklame typu Pixel można traktować jako uzupełnienie i pewnego rodzaju odskocznie tak jak na www.tylko.biz - jeden z elementów reklamy. Obecnie jedynie połaczenie kilku systemów w jeden może zagwarantować kobieto :D - lub coś noweg L |
|
Powrót do góry |
|
 |
BartłomiejJ |
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 2:02 am Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Witam
Problem polega na tym, że w Anglii było to, jak już ktoś napisał, coś nowego, co wzbudziło zainteresowanie. U nas gdy tylko doszły o tym słuchy stron tego typu powstało minimum 5, masowo reklamowały się na grupach dyskusyjnych i próbowały robić wokół siebie zamieszanie...
Nie sądzę by była to szczególnie atrakcyjna forma reklamy dla reklamodawców.
Pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|