|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną. |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
@marek |
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 6:50 pm Temat postu: Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną. |
|
|
Nowy
|
Witam , prowadzę forum na bezpłatnym serwerze przeznaczonym do for , postanowiłem wykupić serwer i domenę i profesjonalnie podejść do tematu.
Jednak po wykupieniu serwera i domeny zdałem sobie sprawę jaki cieniutki jestem w tym temacie.Nie potrafię nawet zamieścić przygotowanej wcześniej strony w programie webmajster , zamiarem moim jest zamieszczenie tej strony głównej i założenia forum na serwerze hostingpro.pl (wykupiłem opcję serwer plus)
Zwracam się z prośbą do kogoś kto mógłby pomóc mi w tej kwestii , znam podstawy html , uczę się PHP jednak nie mogę sobie poradzić z obsługą programową na tym serwerze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 10:08 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Hmmm... Rozumiem, że posiadasz forum na jakiejś stronie typu fora.pl czy coś w tym stylu tak?
Druga sprawa... nigdy nie bawiłem się programem webmajster, ale NA PEWNO musi tam być gdzieś zakładka HTML lub po prostu opcja zapisu dokumentu do pliku *.html . Tak przygotowaną stronę zapisujesz jako plik index.htm i wrzucasz do katalogu głównego serwera i gotowe. Nie zapomnij tam umieścić linku do Nowego Forum.
Później np. w katalogu /forum/ umieszczasz rozpakowany skrypt Forum phpbb, który możesz pobrać z www.phpbb2.pl . Tam też w dziale FAQ znajdziesz instrukcję instalacji.
Co do domeny i serwera... Podpiąłeś już domenę do serwera, tak aby prowadziła do Twojego konta www? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 5:12 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
@ admin, nie wiadomo czy on umie wgrać pliki na serwer? |
|