Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną.

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną. Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
@marek
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 6:50 pm    Temat postu: Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną. Odpowiedz z cytatem

Nowy

Witam , prowadzę forum na bezpłatnym serwerze przeznaczonym do for , postanowiłem wykupić serwer i domenę i profesjonalnie podejść do tematu.

Jednak po wykupieniu serwera i domeny zdałem sobie sprawę jaki cieniutki jestem w tym temacie.Nie potrafię nawet zamieścić przygotowanej wcześniej strony w programie webmajster , zamiarem moim jest zamieszczenie tej strony głównej i założenia forum na serwerze hostingpro.pl (wykupiłem opcję serwer plus)

Zwracam się z prośbą do kogoś kto mógłby pomóc mi w tej kwestii , znam podstawy html , uczę się PHP jednak nie mogę sobie poradzić z obsługą programową na tym serwerze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Nie Cze 25, 2006 10:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Hmmm... Rozumiem, że posiadasz forum na jakiejś stronie typu fora.pl czy coś w tym stylu tak?
Druga sprawa... nigdy nie bawiłem się programem webmajster, ale NA PEWNO musi tam być gdzieś zakładka HTML lub po prostu opcja zapisu dokumentu do pliku *.html . Tak przygotowaną stronę zapisujesz jako plik index.htm i wrzucasz do katalogu głównego serwera i gotowe. Nie zapomnij tam umieścić linku do Nowego Forum.

Później np. w katalogu /forum/ umieszczasz rozpakowany skrypt Forum phpbb, który możesz pobrać z www.phpbb2.pl . Tam też w dziale FAQ znajdziesz instrukcję instalacji.

Co do domeny i serwera... Podpiąłeś już domenę do serwera, tak aby prowadziła do Twojego konta www?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
jarmiar
PostWysłany: Pią Gru 29, 2006 5:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomocnik

@ admin, nie wiadomo czy on umie wgrać pliki na serwer?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> Pierwsze kroki webmastera --> Pierwsze kroki z wykupionym serwerem i domeną.
Skocz do: