Autor |
Wiadomość
|
scheloch |
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 6:11 pm Temat postu: Polska czcionka, jest a potem jej nie ma...? |
|
|
Nieśmiały
|
Witam serdecznie Wszystkich, to moj pierwszy post i moje pierwsze poczatki z robieniem www a wiec Witam jeszcze raz stare wwwygi
Dlatego, ze to moj poczatek i na razie stwierdzam, ze orlem nie jestem postanowilem kleic wszystko co przygotowalem w PS w programie WYSIWYG Web Builder i moj wielki problem: robie stronke dwu jezyczna PL i Niemiecki. Jak pisze tekst (verdana) to podczas pisania sa wszystkie polskie znaki lecz jak zatwierdze (klikne obok pola tekstu, np.) to polskie znaki znikaja...? W przypadku niemieckich umlaltow jest alles OK.
Ktos wie jak te zmore przemoc.
Myslalem jeszcze, ze jak juz wszystko bedzie gotowe to moze w jakims programie co odczytuje HTML dopisze reczne te nasze polskie śćżźó
Dyieki i Poydrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 9:52 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Twój program WYSIWYG Web Builder ma problem z polskimi znakami. Spróbuj w innym lub popraw Notatniku? Myśle, że na 95% to jest przyczyną |
|
Powrót do góry |
|
 |
scheloch |
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Adminie, wielkie dzieki za podpowiedz, ale napisz mi troszke blizej w jakim notatniku i gdzie go znajde.
Dzieki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 10:21 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Znajdziesz go w kazdym Windowsie w menu Start
Wchodzisz do niego, otwierasz dany pliki *.htm(l) i poprawiasz kod HTML. Zakladam ze umiesz HTML? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
nie polecalbym notatnika (o ile mi wiadomo brak w nim kodowania iso-2 czyli jednego z najpopularniejszych), ale coz..
pspad to naprawde swietny program, tylko trzeba powylaczac czesc skrotow klawiszowych, bo inaczej nie uda sie wpisac czesci znakow.. pspad wspiera wszystkie popularne kodowania.. _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
jatokor |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Ja polecam Ci program NotanikSP jest to program bardzo podobny do standardowego notatnika, ale ułatwiającym prace webmasterom. Program zajmuje niecały 1 mb więc polecam ściągnąć i przetestować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grzesiek21 |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 4:52 pm Temat postu: |
|
|
Kumpel
|
Ja polecam OpenOffice'a. Program ten potrafi przyokazji poprawiać błędy. Piszę sięw nim wygodnie i są wszystkie potrzebne funkcje. Cały tekst jaki tam napiszem, bądź zedytujemy możemy wkleić do Notatnika i zapisać jako plik .php. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cooker |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Ziomek
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 9:56 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
racja notepda++ jest bardzo dobrym programem.
ja polecam również PHP Designer 2007 też bardzo dobry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
matheus |
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
...ale chyba nie o tym jest temat _________________ A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.
| Sopot | | Lębork |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 10:02 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
matheus napisał: |