Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> [Webauction] Instalacja - pomoc w instalacji skryptu php

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
 [Webauction] Instalacja - pomoc w instalacji skryptu php Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
pampper
PostWysłany: Czw Mar 02, 2006 10:46 pm    Temat postu: [Webauction] Instalacja - pomoc w instalacji skryptu php Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Mam problem jakis czas temu załozyłem strone z ogłoszeniami, zeby dodac oglosznie ludzie wysylali mi zdjęcie i tresc na mojego meila, chce to troche przerobic, zeby ludzie mogli sami dodawac na strone te ogłosznia, odnalazłem skrypt php ktory pozwoli mi na to , ale ze jestem zielony to nie mam bladego pojęcia co zrobic zeby go tam wstawic:/ moze ktos mi w tym pomóc??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Mar 03, 2006 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Nie moge Ci pomoc, bo nic konkretnego nie powiedziales...

1. co to za skrypt? Jak sie nazywa? Skad go masz?
2. Masz serwer z obsługą PHP i MySQL?
3. Czytales instrukcje instalacji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
pampper
PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 1:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

chodzi o skrypt aukcji, tak więc powrzucałem wszystko na serwer, wrzuciłem plik dump.sql do w odpowiednie miejsce gdzie automatycznie utworzył tabele wszystko by chyba ładnie działało gdyby nie to ze niechce odnalesc "database". skonfigurowałem plik passwd.inc niby tak jak potrzeba i nadal nic, nie wiem juz co dalej

Ostatnio zmieniony przez pampper dnia Sro Sie 23, 2006 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

http://www.webpc.pl/forum/viewtopic.php?t=153

Czytales?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
pampper
PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 5:52 pm    Temat postu: Juz działa Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

juz sobie poradziłem z tym problemem, a teraz mam małe pytanie, co moge zrobic zeby polskie znaki sie pojawiały
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 7:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 1:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

czy istnieje mozliwość zebym na jednym serwerze gdzie jest tylko obsługa php bez mysql zainstalował webaukcje i korzystał z bazy danych znajdującej sie gdzie indziej? jezeli tak to co mam zrobic? aukcje mam umieszczoną na dlaczego to robie? poniewaz na czesniejszym sewrerze na którym juz miałem ładnie zainstaloane wszystko była bardzo kłopotliwa reklama, dlatego załozyłem konto na ale jak widac i sie domyslam ten serwer nie odczytuje tego skryptu i nie wiem dlaczego( domyslam sie tylko ze chodzi o to ze skrypt jest w php3 a serwer obsługuje php4 i 5) prosze o jakas podpowiedz

Ostatnio zmieniony przez pampper dnia Sro Sie 23, 2006 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Czw Mar 09, 2006 5:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Jest to możliwe, ale mało efektywne - wydluza czas wczytywania strony. Podaj Twoją wersje WebAuction i link skad ją pobrałeś
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Sob Mar 11, 2006 11:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

poszedłęm za podpowiedzia odnosnie wersji i ta co miałem wgraną skasoałem i agrałem wersje 2.0 tylko teraz wyskoczyły mi małe błedy skonfigurowałem plik passwd i config paswd jest na 100% dobrze skonfiguroany ale nie wiem czy dobrze jest config i moze to byc przez to

Ostatnio zmieniony przez pampper dnia Sro Sie 23, 2006 11:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Sob Mar 11, 2006 12:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

dla porównania zrobiłem jeszcze jedna rzecz stawiłem ten sam skrypt na inny serwer niestety bez mysql i widze róznice :

<-- tu działa ładnie ale nie ma bazy danych ten serwer

<-- tu jest ten sam co wyzej i wyskakuje jkies warning. czyli nie problem w konfiguracji tylko w serwerze, ewentualnie domyslam sie ze moze to byc nadal spowodowane tym ze skrypt moze byc napisamy w php3 (gdzieniegdzie)

a serwer www.60free.ovh.org nie obsługuje php3

Ostatnio zmieniony przez pampper dnia Sro Sie 23, 2006 11:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Sob Mar 11, 2006 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Na pierwszym serwerze Ci nie bedzie dzialac, bo nie ma dostepu do MySQL
Na drugim serwerze co prawda jest MySQL, ale zauwazylem, ze maja wylaczone duzo funkcji w php.ini stad tez te bledy - nic na to nie poradzisz.

Co nalezy zrobic?
Poszukać nowego, darmowego (lub platnego) serwera z dostepem do php i mysql. Takie jest moje zdanie, gdyz gra nie jest warta swieczki (chodzi o edycje skryptu ze wzgledu na wylaczone niektore funkcje na serwerze)
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Nie Mar 12, 2006 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

tak jak doradziłes załozyłem konto na innym serwerze

tu mam wersje phpaukcja1.3 wszystko jest na niech chyba dobrze poza tym ze kiedy ktos sie loguje , wysyła do niego link aktywujący, tylko ze on nie działa, nie aktywuje konta, nie wiem jak to skonfigurowac

myslałem jeszcze o wersji phpauktion2.1
ale toj to juz wogule nie umiem skonfigurować . Obie aukcje sa pobrane z www.webpc.pl

no i chyba zostwne przy wersji 1.3 tylko ze mam problem z tym linkiem aktywującym. Mógłbys mi pomóc??

Ostatnio zmieniony przez pampper dnia Sro Sie 23, 2006 11:51 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Nie Mar 12, 2006 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

próbuje znalesc przyczyne tego i wyczytałem ze trzeba skonfiguroac cos z corn.php ale nie umiem
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Nie Mar 12, 2006 10:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Kod:
1 ZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY   0 AUKCJE

Ja sie zarejestrowalem bez problemow u Ciebie na wersji 1.3

Link aktywacyjny dostałem 2minuty po wypelnieniu formularza, kliknalem, potwierdzilem i jest OK. Z reszta sam zobacz, ze juz wyswietla Ci 1 zarejestrowanego.
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Pon Mar 13, 2006 3:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

juz tłumacze oco chodzi, link który jest przesyłany na twoja poczte ma za zadanie aktywować mozliwosc wystawiania przedmiotów na aucji, a nie ogolnej aktyacji konta. Na konto juz mozesz wejsc w momencie kiedy wyslesz formulaz z poproanymi danymi. W tym momencie juz mozesz sie logowac na soje konto, ale zeby moc wystawic przedmiot na aukcje trzeba miec aktywne konto , czyli poto łasnie jest ten link, który nie spełnia sojej funkcji, nie iem łanie jak to naprawić i tylko moge sie domyslac ze chodzi o skonfigurowanie pliku corn.php i i katalog corn(rzeczy ktore w nim sa) jezeli chcesz sprawdzic to sam zobacz co ci wyskakuje kiedy chcesz ystawic jakis przedmiot na aukcje (tam ci napisze ze nie mozesz ystawic przedmiotu, bo nie kliknąłes linku aktywujacego albi admin zablokował ci konto)
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Pon Mar 13, 2006 3:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

przed chila sprawdziłem i ten sam problem jest na wersji 21 , tylko ze tam to nie wiejdziesz na konto dopóki nie aktywujesz sie z linku na twojej poczcie, ale ale to tylko tak dla informacji, wercji 21 nie ruszam , tylko wersja 13
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Sro Mar 15, 2006 2:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

no dobrze:-) z tym problemem jakos sobie poradze , mam tylko ostatnie pytanie, mozecie mi jakos podpowiedziec co mam zrobic zeby mi sie zdjecia wyswietlały na stronie głównej tak jak na tej stronie?? http://www.intreco.xtp.pl/b/
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Sro Mar 15, 2006 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

To CHYBA wymaga modyfikacji kodu zrodlowego, ale nie wiem czy zauwazyles, ze http://www.intreco.xtp.pl/b/ korzysta z wersji 2 ?

Zaprosilem admina intreco do rozmowy Wink Niebawem napisze Wink
Powrót do góry
pampper
PostWysłany: Sro Mar 15, 2006 11:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

link naprawiłem i działa idealnie tylko brakuje mi tych zdjęc jestem cieka czy moge jakos to uruchomic zeby sie wyswietlały
Powrót do góry
Admin
PostWysłany: Czw Mar 16, 2006 4:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Mysle ze bez ingerencji w kod nie bedzie to mozliwe.

intreco ma wersji 2.(x) Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny Strona 1 z 2

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> [Webauction] Instalacja - pomoc w instalacji skryptu php
Skocz do: