|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
onet ranking |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
ghosti |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 8:04 pm Temat postu: onet ranking |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jatokor |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Od początku skrypt na pewno przydatny to duży + ale pomine już to że wolno się ładuje bo pewnie to sie zmieni to znalazłem mały krzaczek jeśłi nie znajdzie strony to wyświetla takie coś
Cytat: |
Brak strony w google. Sprawdzono 500 wyników dla frazy gry. |
i tutaj -, ale ogólnie skrypt działa i to działą poprawnie(poza tym małym błędem) jednym słowem Good Job  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 6:15 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
hehe, zmieni sie, ale tylko do pewnego stopnia, tak dlugi okres oczekiwania to w znacznej mierze wina slabiutkich serwerow onetu.. poki co onet nie udostepnia innej mozliwosci jak tylko przegladania wynikow poprzez sciaganie zawartosci stron z wynikami i odpowiedniego wybierania informacji, przynajmniej ja nic nie wiem o takiej mozliwosci..
aha i ma jedna zasadnicza wade -> nie obsluguje podkatalogow (a jedynie subdomeny), ale w wolnej chwili postaram sie nad tym popracowac...
faktycznie, bo robilem 2 skrypty za jednym zamachem i zostalo "google"
ciesze sie, ze sie podoba...  _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 9:47 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
matheus |
Wysłany: Sob Gru 09, 2006 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
hehe fajny ten skrypt chociaz w onecie nie jestem na zadnym miejsci bo nawet tam nie pozycjonowalem strony i nie wiem jak sie o robi
Sam napisales skrypt ?? i moglbys napisac cos wiecej o nim na jakiej zasadzie pokazuje wyniki itp. _________________ A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.
| Sopot | | Lębork |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 7:10 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
tak sam, prosty skrypt, mniej wiecej wyglada to tak:
1) pobiera content strony onetu z wynikami
2) wycina potrzebna czesc
3) szuka danego adresu, zliczajac pozostale
4) i tak najwyzej 5 razy (jesli znajdzie, to konczy)
+ kilka drobnych bajerkow optymalizacyjnych  _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|