Autor |
Wiadomość
|
grzes907 |
Wysłany: Sob Lip 02, 2005 10:04 pm Temat postu: komputer sie nie wyłącza. |
|
|
Nowy
|
System zamyka sie normalnie lecz komputer zamiast sie wyłączyc to sie restaruje. System przeinstalowałe, ale to nic nie pomogło . Co może byc tego przyczyną ??????????????????/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 2:34 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Musiałeś coś namieszać w BIOSie - popraw to. Jeśli nie wiesz jak to podaj Twoją wersję BIOS to może uda mi się Tobie pomóc... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 2:02 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
Admin napisał: |
Musiałeś coś namieszać w BIOSie - popraw to. Jeśli nie wiesz jak to podaj Twoją wersję BIOS to może uda mi się Tobie pomóc... |
e tam. w pnelu sterowanie odszukaj Opcje zasilania.
I tam wybierz włącz zaawansowane zarządzanie energią!
Powinno pomóc! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 2:08 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
jarmiar napisał: |
Admin napisał: |
e tam. w pnelu sterowanie odszukaj Opcje zasilania.
I tam wybierz włącz zaawansowane zarządzanie energią!
Powinno pomóc! |
Jakby to chodzilo o zarzadzanie energia, to podczas reinstalacji windowsa powrocilyby standardowe ustawienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 3:32 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
a może on ma ustawione standardowo że się komputer nie wyłącza??
naprzykład ja tak mam i pokażdej reinstalacji muszę ustawić to w panelu sterowania |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 6:48 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cooker |
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 7:55 pm Temat postu: Re: komputer sie nie wyłącza. |
|
|
Ziomek
|
grzes907 napisał: |
System zamyka sie normalnie lecz komputer zamiast sie wyłączyc to sie restaruje. System przeinstalowałe, ale to nic nie pomogło . Co może byc tego przyczyną ??????????????????/ |
Hmmm odświerzam temat.....
grzes907, jezeli masz procesor AMD może byc to skutkiem przegrzewania się lub ułamanego rdzeniu ( dopóki AMD nie zaczęło zabezpieczać rdzenia procki tej firmy padały jak muchy)...
Moze być to też problem karty graficznej w której ( zwykle w tańszych płytach głównych) szyna odpowiadająca za transportowanie i wysyłanie danych nie przewodzi danych..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 8:58 pm Temat postu: Re: komputer sie nie wyłącza. |
|
|
 Pomocnik
|
Cooker napisał: |
grzes907 napisał: |
Hmmm odświerzam temat.....
grzes907, jezeli masz procesor AMD może byc to skutkiem przegrzewania się lub ułamanego rdzeniu ( dopóki AMD nie zaczęło zabezpieczać rdzenia procki tej firmy padały jak muchy)...
Moze być to też problem karty graficznej w której ( zwykle w tańszych płytach głównych) szyna odpowiadająca za transportowanie i wysyłanie danych nie przewodzi danych..... |
hmm... z tego co widzę , obstawiam tak jak ghosti na płytę główną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|